Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2007

“Onterecht stempel op najaarsfeesten”

Oranjevoorzitter Kees van Velzen spreekt zich uit over rellen


VOORHOUT – Kees van Velzen, de voorzitter van de Oranje Vereniging Voorhout, reageert op de onrusten die op zondagochtend 16 september plaatsvonden. “Dit is in een woord waardeloos."

"Het komt niet voor in Voorhout en ik vind het jammer dat het zo opgeblazen uit de hand gelopen is. Ik kan geen dingen hard maken, want ik was er niet bij, maar het had wat rustiger gekund. Het begon met een wildplasser en het ging nergens om. De politie trad terecht op tegen het wildplassen, hier werd op gereageerd en de zaak liep uit de hand. Nu ligt er onterecht een stempel op de najaarsfeesten, want die waren al afgelopen en wij hadden op zaterdagavond om 22:00 uur alles overgedragen aan de horeca. Op zondagochtend vond de escalatie plaats en het is bijzonder vervelend dat dit is gebeurd.”

Van Velzen hield dit weekend samen een evaluatie met de andere OVV-mensen die zich met hart en ziel hebben ingezet voor een goede feestweek. “Op dat moment was nog niet veel bekend over dit voorval en we hadden allemaal een perfect gevoel van hoe de najaarsfeesten waren verlopen. Op zo’n gigantisch geslaagd feest, waar 99,5% perfect verliep, zorgt dit vervelende stempel van een halve procent voor een vervelend gevoel.”

Ook al zijn de onlusten niet tijdens de najaarsfeesten ontstaan, de voorzitter kondigde al wel maatregelen aan voor 2008. “Dan zullen we ook meer tijdelijke toiletten plaatsen, maar ja, als het dan regent, staan die dingen er voor niets. Niemand had gedacht dat het zo druk zou zijn en uiteindelijk kun je dit soort dingen niet voorkomen.”

Van Velzen concludeert: “Er zijn een paar dingen niet goed gegaan, maar dat ligt zeker niet aan de organisatie van de oranjevereniging: die waren de dag ervoor al klaar. Waar die verantwoordelijkheid wel ligt? Wie had kunnen inschatten dat er 700 man op straat staat met dit buitengewone weer? Hotel cafe restaurant Boerhaave had extra toiletten geplaatst en de rest zal dat volgens mij in de toekomst voortaan ook moeten doen.”