Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

Opknapbeurt St. Agatha

LISSE – Het voormalig klooster St. Agatha aan de Heereweg 258 wordt aan de buitenkant opgeknapt. Wethouder Guus Mesman (PvdA) heeft hiervoor een monumentenvergunning afgegeven, aangezien het een rijksmonument betreft, zo maakte hij dinsdag 28 augustus bekend.


Het Bouwkostenadviesbureau Treur BV heeft een positief advies gekregen van de monumentencommissie om de werkzaamheden uit te voeren. Ook de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) is voorwaardelijk positief. Hierdoor kunnen metselwerk en voegwerk ‘terughoudend’ gerestaureerd dan wel hersteld worden. Ook worden gevels gereinigd en enkele zinken dakgoten en dakluiken worden vervangen door Titaan Zink. ‘Koperen onderdelen of bekledingen zijn per definitie niet toegestaan’, aldus de RACM.