Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Wethouder Brekelmans legt uit over PPO-kwestie

LISSE - 'We moeten niet passief wachten op het college, maar een commissie instellen, die de feiten op een rij zet rond de kwestie van het PPO-terrein.' Dat zei fractievoorzitter Ad van Zelst (Nieuw Lisse) maandag 3 september in de vergadering van het raadspresidium. Het biedingsproces staat hierbij centraal.
Ook de overige fracties gaven aan van verantwoordelijk wethouder Bas Brekelmans (VVD) een exact feitenrelaas te willen hebben, onderbouwd met schriftelijke bewijsstukken. Het instellen van een commissie ging de andere partijen echter te ver. De fracties krijgen twee weken de tijd om vragen in te dienen, waarna de wethouder het standpunt van het college verkondigt.
Van Zelst riep ook op tot een besloten vergadering om de PPO-kwestie te bespreken. Lisser W. van Rheenen kaartte deze al meerdere malen aan. Fel weerwoord kwam van PvdA-fractievoorzitter Hans Bet: 'Je reageert op maatschappelijke onrust. Dat moet je volledig in het openbaar doen!'