Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2007

Geen kerstgift minima

LISSE – Op maandag 3 december stelde de Seniorenraad aan wethouder Adri de Roon (D66) voor om een kerstgift te geven aan de minima van Lisse. De wethouder neemt dit voorstel echter niet over, omdat het idee uit praktische overwegingen niet uitvoerbaar zou zijn.

Mevrouw B.M. van Amersfoort, voorzitter van de Seniorenraad, vertelt desgevraagd: ‘De wethouder vond het een sympathiek plan maar organisatorisch en administratief niet uitvoerbaar, omdat de mensen die buiten de bijstand vallen, niet te bereiken zijn. Deze minima-doelgroep staat namelijk niet geregistreerd bij de gemeente, dus is ook niet bekend hoe een kerstgift in de vorm van een kerstpakket bij de juiste adressen kan komen.’ Daarnaast werd nog een praktisch probleem aangegeven, zo verhaalt Van Amersfoort: ‘Als je een gift in geld geeft, wordt het in mindering gebracht als je bijstand hebt. Daar schiet je dus geen fluit mee op.’

Wethouder Adri de Roon legt uit: ‘Het college heeft zich over dit verzoek gebogen en er meer dan een nachtje op geslapen. We hebben gezegd dat we op deze overigens sympathieke suggestie van een financiële kerstgift niet moeten ingaan. We hebben ook iets verder gedacht in de vorm van het schenken van een kerstpakket, maar ook dat hebben we verworpen. Er zal altijd kritiek zijn op de inhoud van het pakket of het gebaar. Bovendien moet je zoiets niet incidenteel doen.’

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Infrastructuur gaven commissieleden Joke Vermeulen (CDA) en Levien de Braal (D66) aan dat zij toch sympathiek staan tegenover dit onderwerp.