Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2007

Meevaller van enkele tonnen

LISSE – De invoering van de precarioheffing levert de gemeente Lisse nog meer op dan de eerder door wethouder Bas Brekelmans (VVD) aangekondigde ‘enkele tonnen per jaar’. Dit bleek uit de beantwoording van een vraag van commissielid Joke Vermeulen tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij & Financien.
Vermeulen: ‘De precariobelasting is voor het eerst geheven in 2006, maar is niet in de programmabegroting 2008 – 2011 opgenomen. Moet dit nog met terugwerkende kracht vanaf 2006 geheven worden?’ Brekelmans: ‘Dat laatste is het geval; zolang we nog geen inkomsten hebben, omdat we ze niet heffen, komt het niet voor op de begroting, maar als we ze heffen, doen we het wel met terugwerkende kracht: een eenmalig bedrag over 2006 en 2007 zal dan binnenkomen.’