Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 februari 2008

College neemt stelling tegen garantiesubsidie

LISSE – Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, waarin de politieke partijen besloten om de Stichting Messiah wel een financiële garantie te geven, gaf het college een reactie op het bericht dat de Stichting haar activiteiten voor het opzetten van de voorstelling “Messiah in Lisse” zou stopzetten.

Tijdens het persgesprek waar wethouders Guus Mesman (PvdA), Adri de Roon (D66) en Bas Brekelmans (VVD) aanwezig waren, bleken de drie eensgezind te zijn: ‘Het verzoek om een garantiesubsidie is door de commissie Culturele Zaken behandeld en daar afgewezen, maar vroeg wel aan het college of wij een andere reden zagen om alsnog in te stemmen met deze subsidie. Wij zien echter geen andere reden aanwezig. Blijkbaar is de conclusie van de stichting: “Dan doen wij het niet”, maar dat vinden we wat kort door de bocht. Van de garantiesubsidie is in het verleden slechts een keer gebruik gemaakt. Als het evenement nu niet georganiseerd wordt, geeft het niet veel vertrouwen dat de organisatie dit kostendekkend kan draaien. Maar op zich is het te betreuren dat ze dit besluit nemen.’ In de gemeenteraadsvergadering werd echter op basis van een motie toch besloten financieel garant te staan.