Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 februari 2008

Derbydag kent geen verliezers

VOORHOUT – De Derbydag bij Foreholte, die zondag 17 februari voor de twaalfde keer georganiseerd werd, was een groot succes. Twee bloedgroepen, Foreholte en Teylingen, troffen elkaar op en om het veld en er viel geen onvertogen woord. De wedstrijd zelf eindigde in een 1-0 overwinning voor Foreholte, maar voor de pupillen Tim van Sloten (12) en Wesley Ritzen (9) was het hoe dan ook een onvergetelijke dag, want zij mochten allebei met een bal naar het doel rennen om te scoren tegen de keeper van ‘de andere partij’. Beide bikkels slaagden hier glansrijk in.

Net zoals ieder jaar hadden de organisatoren van de Derbydag alles uit de kast gehaald om er een groot feest van te maken. Herman van Gent, voorzitter van de Vrienden van Foreholte, en Jan van Bakel, voorzitter van de activiteitencommissie van de Vrienden van Foreholte, staan beide achter de kraam met worstebroodjes en snert. Ze genieten van het stralende weer en zeggen trots: ‘Dit is de enige wedstrijd in de hele omliggende regio die doorging. Deze vriendschappelijke derbysfeer is werkelijk perfect, want na afloop van de wedstrijd blijven heel veel mensen gezellig hangen.’

Ze vervolgen: ‘Veel mensen kennen elkaar ook uit het dorp en zijn vrienden van elkaar. Alleen tijdens de wedstrijd ben je een fan van Foreholte of van Teylingen. Het is ook goed te zien dat hier veel ouders zijn, die ook naar hun pupil komen kijken, want onderdeel van het programma voorafgaand aan de derbywedstrijd, mochten de Fjes wedstrijdjes spelen. Enkele van die F-spelertjes mochten ook het veld oplopen met de selectiespelers voorafgaand aan de wedstrijd. Ook werden er drie verschillende loterijen georganiseerd, met heel fraaie prijzen.’ De beiden haasten zich te zeggen: ‘Deze dag zetten we niet op voor het geld, maar juist voor de sfeer. De Vrienden presenteren zich vandaag voor de sporters, ouders en vrijwilligers. Zo komen de mensen te weten dat de 300 Vrienden, die jaarlijks 50 euro contributie bijdragen, zorgen voor evenementen als de Sinterklaasavond en het jeugdkamp. Ook schaffen we regelmatig meubilair en geluidswisselaars aan.’

Het grote moment van de dag is aangebroken en de selectiespelers en Fjes rennen met de handen ineengeslagen het veld op. Even krijgen de fotografen de tijd om foto’s van beide teams te nemen en dan is het moment daar voor de pupillen van de week, Tim en Wesley, om met een bal naar de keeper te lopen en te scoren. Beiden passeren de doelman zonder enig probleem en steken juichend de handen in de lucht. De derbystrijd zelf eindigde zonder verliezer, ondanks de eindscore. Na afloop van de wedstrijd was het nog lang onrustig met alom blijde gezichten, mede dankzij de opzwepende klanken van DJ Birdy.