Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2008

Feestelijke eerste paal de grond in bij Ammerlaan

SASSENHEIM – Bakkerij Ammerlaan bereikte dinsdag 29 januari met het slaan van de feestelijke paal een nieuwe mijlpaal in haar bestaan. Volgens goed (bij)geloof werden onder de vele meters lange paal tientallen stuivers gestopt. Ron Ammerlaan grapte: “Vertel het niet verder over die stuivers. Voor je het weet gaan ze vanavond hier graven.”

Door Joep Derksen

Op de nieuwe locatie komt een pand met een vloeroppervlak van 1.500 m2, waar gezorgd wordt voor het bakken van brood en banket, de expeditie en opslag van verpakkingen. De 77-jarige moeder van Ron en Charles, mede-oprichtster van het bedrijf, had de eer om de bouwpaal de grond in te rammen. Voorafgaand aan de openingshandeling vertrouwt ze de pers toe: “Ik ben een beetje zenuwachtig, maar ook trots. Het is wel jammer dat ik het alleen moet doen en dat mijn man hier niet meer bij aanwezig kan zijn.”

Charles Ammerlaan vertelt over het nieuwe bedrijfspand: “Voor de bouwvakvakantie moet het klaar zijn en het bakken van het brood en banket wordt hier gecentraliseerd. Hierdoor hebben we maar een vriezer en een oven nodig en is het personeel makkelijker uitwisselbaar. Onze producten moeten warm de oven in en naar de klanten toe. Vandaag is een hoogtepunt nadat we al tien jaar bezig zijn met de realisatie van de nieuwbouw.” Verdwijnt Ammerlaan nu helemaal uit Voorhout? “Nee hoor, de winkel in Voorhout blijft bestaan, alleen de bakkerij gaat weg. Het is de bedoeling dat op die locatie appartementen komen, maar hiervoor moet nog een vergunning worden aangevraagd.”

Nadat de feestelijke paal door de matriarch van de familie stevig in de grond was gehamerd en niemand ooit nog aan de stuivers kan komen, werden twaalf flessen champagne geopend en met 35 aanwezigen geklonken op een heerlijke toekomst.