Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2008

‘Financiële tegenvaller RGL-west van 100 miljoen is geen risico voor Lisse’

LISSE – Onlangs werd bekend dat de nog aan te leggen tramlijn RijnGouwelijn-west, van Leiden naar Noordwijk, veel duurder zal zijn als eerder gedacht. Dat was reden voor fractievoorzitter Cees Verburg (D66) om hier op maandag 17 maart vragen over te stellen in de vergadering van de commissie Regionale Zaken.

Verburg: ‘Welke gevolgen heeft de aangekondigde financiële tegenvaller van tussen de 52 en 112 miljoen, een lekkere ruime marge overigens, voor de gemeenten van Holland Rijnland, die eerder al miljoenen hebben gereserveerd om deze lijn te realiseren? Nu blijkt namelijk dat de minister niet enthousiast was om de RGL door het rijk te financieren.

Wethouder Adri de Roon (D66) antwoordde: ‘We hebben als gemeenten indertijd de bedragen bij elkaar gebracht en gezegd: “dit is het en meer is het niet”. Als de kosten hoger uitvallen, zullen andere instanties geld moeten bijleggen en dan zal blijken of een project haalbaar is of niet. Dat is ons standpunt als regio en als gemeente in de regio. We geven een signaal aan de landelijke overheid dat het ons ernst is.’

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) vulde aan: ‘Het is geen risico voor ons. Het Rijk moet met het tekort over de brug komen en anders komt de RGL er gewoon niet. Het standpunt van het Rijk heeft overigens te maken met de opstelling van Voorschoten. We moeten kijken hoe het probleem met Voorschoten zich ontwikkelt; eerst moet dat probleem opgelost worden, voordat de RGL-west verder gerealiseerd kan worden.’