Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

Sierkwartier wordt Bloembinderspark

LISSE – De naam ‘Sierkwartier’ behoort tot het verleden en kan uit het geheugen gegrift worden. Dit deelgebied, een straat in een u-bocht met zijvertakkingen gaat voortaan door het leven met de naam ‘Bloembinderspark’. Dit maakte wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 17 juni bekend.

Een heuse straatnamencommissie heeft zich beziggehouden met de problematiek een nieuwe naam te vinden voor deze straat waar 98 woningen gebouwd worden. Kippers legt de naamkeuze uit: ‘Er is niet gekozen voor een bloemennaam, maar voor een naam die gelieerd is aan de ambachten. Er is niet gekozen voor Bloembinderskade, omdat het deelgebied Sierex niet aan het water ligt. Bovendien zorgt het woord ‘park’ voor een upgrading van de naam.’

In de nabije toekomst moeten meerdere straatnamen verzonnen worden voor het bouwplan Geestwater. Volgens de wethouder wordt hiervoor de straatnamencommissie breder samengesteld. De reden hierin ligt in de raadsbreed gesteunde motie van juli 2007. In deze motie werd het college opgeroepen om de openbare ruimte van de toekomstige nieuwbouwwijk ‘Geestwater’ te vernoemen naar Lissese verzetshelden en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De Initiatiefgroep Herinneringsboek Lissese Oorlogsslachtoffers 1940 – 1945 wordt nauw betrokken bij de besluitvorming hierover.