Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Dubbele signeersessie

VOORHOUT – Niet een, maar twee auteurs hielden zaterdag 14 juni een signeersessie bij Hoek Boek. Loes den Hollander, schrijver van het boek “Broeinest” en Gauke Andriesse, wiens boek “Stilzwijgen” vorige maand uitkwam signeerden de boeken van hun vele leesfans.

Door Joep Derksen

Den Hollander, wiens familie in Sassenheim woont, sprak openhartig over haar nieuwste werk: “Broeinest gaat over een gezin dat jarenlang te lijden heeft gehad onder de godsdienstwaanzin van de vader en in het hele boek zit een broeierige sfeer. Dit is geen boek over moord, maar over doodslag.” Zijn er verschillende vormen van doodslag in de mening van de schrijfster? “Ik vind absoluut dat er zoiets als gerechtvaardige doodslag is. Iedereen is slachtoffer van bepaalde situaties, maar je hebt altijd een toekomst, ook al is die behept met het verleden. Mijn boek is overigens geen aanklacht tegen godsdienst, maar gaat wel over hoe je ermee omgaat. Ik heb namelijk een grote weerstand tegen indoctrinatie en dwang, want ouderliefde moet altijd groter zijn dan geloof.”

De eerste druk van Broeinest met 25.000 exemplaren is al uitverkocht en ook de tweede druk met 15.000 kopies loopt zo goed dat de derde druk al wordt voorbereid. Tot nu toe heeft ze de 11de plek in de top 60 van de CPNB-lijst bereikt. In oktober van dit jaar verschijnt Den Hollander’s nieuwste boek ‘Dwaalspoor’, samen met een verhalenbundel: ‘Loslaten’.

Prostitutie

Andriesse vertelt over zichzelf: “Ik ben geen specialist, maar een geëngageerd schrijver die wat met het onderwerp doet. Dit derde boek van mij gaat over de legalisering van de prostitutie en de problemen die daardoor zijn ontstaan.” Over de signeersessie: “Ik vind het heel leuk om te zien wanneer mensen ook met het eerste boek van mij in de hand aan komen lopen voor een handtekening. Dat geeft toch aan dat hetgeen ik geschreven heb, hen bevalt.”