Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

‘Tijdig informeren is kwestie van collegialiteit’

LISSE – Voortaan moeten gemeenteraadsleden uiterlijk de dinsdagochtend voor de raadsvergadering aankondigen of ze een motie of amendement indienen of dat ze van een hamerstuk een bespreekstuk willen maken. Alleen in speciale uitzonderingsgevallen mag hiervan worden afgeweken. Dit besluit nam het presidium op maandag 2 juni.

Fractievoorzitter Hans Bet (PvdA) verwoordde het als volgt: ‘Iedereen moet op dezelfde manier voorbereid zijn. Als je nadat je van je werk thuis komt en anderhalf uur voor de gemeenteraadsvergadering in je email leest dat een bepaald onderwerp geen hamerstuk is, mar een bespreekstuk, moet je opnieuw in het stof van dat onderwerp duiken om goed beslagen ten ijs te komen. Het is een kwestie van collegialiteit om je collega-raadsleden zo snel mogelijk te informeren als je een wijziging naar een bespreekstuk wilt doorvoeren.’ Het presidium ging akkoord met het voorstel om amendementen en moties uiterlijk de dinsdagochtend voor de raadsvergadering bij de griffie in te dienen.