Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

Grote Goed Nieuws Show door wethouder Vroom

NOORDWIJK – De leden van de commissie Bestuur Middelen & Beheer werden dinsdag 1 juli vergast op de Grote Goed Nieuws Show van wethouder M. Vroom. Hij gaf een presentatie over de evaluatie van de gemeentewinkel en kon alleen maar positieve ontwikkelingen melden.

Vroom: ‘Sinds er drie balies zijn geopend op de donderdagavonden is de wachttijd bij de gemeentewinkel met 38% gedaald. Dat is spectaculair en de inzet meer dan waard. Ook de wachttijd bij het Lokaal Loket is met 30% gedaald. Aangezien Noordwijk een voorloper is in het land, wat betreft het Lokaal Loket, kijken ze in Den Haag met jaloerse blikken hoe wij het hier voor elkaar hebben. Ook onze collega’s in de regio steken wij graag figuurlijk de ogen uit.’

In totaal zijn 27.163 bonnetjes getrokken, waarbij de bezoekers gemiddeld 7:14 minuten dienden te wachten. De wachttijd bij het Lokaal Loket daalde naar 3:54 minuten, ondanks een verdubbeling van het aantal geregistreerde klanten. Het afgelopen jaar zijn slechts 43 uittreksels en aktes via internet aangevraagd, maar Vroom had hier een motivatie voor: ‘Als mensen hier toch binnen vijf minuten klaar zijn, kan ik me voorstellen dat ze toch gewoon langs komen.’

De reacties van de commissieleden waren positief, al waren er opmerkingen over de storingsgevoeligheid van de bonnetjesautomaat en het te zuinige gebruik van de aparte gesprekskamertjes. Vroom zegde toe naar deze twee punten te kijken. Tevens wilde hij een suggestie van JES onderzoeken of een zaterdagochtendopenstelling tot de mogelijkheden behoort, waarbij Noordwijkers documenten als paspoorten en rijbewijzen kunnen afhalen.