Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juli 2008

Ruimtelijke plannen digitaal

LISSE – De ruimtelijke plannen van de gemeente worden in de nabije toekomst volledig gedigitaliseerd, zo liet wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 24 juni weten. De voordelen zijn legio, zo laat hij weten.

‘Voor de raadsleden is de uitwisselbaarheid van en het inzicht in de plannen veel gemakkelijker en ook de inwoners zelf hebben eenvoudiger inzage in de ontwikkelingsrichtingen. Bovendien worden gegevens sneller geüpdate.’ Om dit te realiseren is een DURP-ambtenaar aangesteld: Digitale Uitvoering Ruimtelijke Plannen. Deze coördinator heeft vorige week de werkzaamheden gestart en zorgt ervoor dat over een jaar alle ruimtelijke plannen volledig gedigitaliseerd zijn. Mesman: ‘Het eerste bestemmingsplan dat volgens de nieuwe standaarden volledig digitaal gemaakt wordt, is het Bestemmingsplan Dorp.’