Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2008

Ommetje Poelpolder realiteit

LISSE – Het Ommetje Poelpolder, dat door de Lissese inwoners Maaike Breure en Geeke van Doornen was genomineerd voor een prijsvraag van Landschapsbeheer Nederland, heeft de landelijke eerste prijs gewonnen. De hieraan verbonden prijs, 30.000 euro, wordt door de gemeente Lisse gebruikt om het Ommetje Poelpolder uiterlijk 7 november te realiseren. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 16 september bekend.

Het ommetje is een rondje dat je zo vanuit een willekeurig huis in Lisse kan lopen, tussen zonsopkomst en zonsondergang. Behalve het deel dat langs de hondenuitlaatstrook gaat, kan de route niet met de hond worden gelopen. Het prijsgeld is niet toereikend om het ommetje in te richten, maar de gemeente wil met een aanvullende investering van circa 5.500 euro het tekort aanvullen. Voor 7 november worden op een viertal plaatsen hekwerken vervangen voor ‘boerenhekken’, voorzien van een overstapje. Om de 2e Poellaan veilig over te steken, worden er twee oversteeklocaties bepaald, waar kanalisatiestrepen, een attentiemarkering en twee waarschuwingsborden worden geplaatst. Op termijn komen drie nieuwe bankjes te staan bij de molen, wordt een natuurvriendelijke oever aangelegd langs een van de tochtsloten en is de gemeente van plan een nieuwe Elzensingel aan te leggen langs de Rooversbroekdijk.
Brekelmans heeft nog wel een ander punt: ‘Om het complete Ommetje Poelpolder te realiseren, hebben we toestemming nodig van particuliere eigenaren, zodat de mensen over hun gronden kunnen lopen, maar niet iedereen wil hieraan meewerken. Hierdoor kan het ommetje niet helemaal tot Sassenheim gaan. Op 7 november wordt het ommetje echter officieel geopend: dit burgerinitiatief omarmen we met alle plezier.’