Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 september 2008

Open dag naschoolse sportopvang goed ontvangen

NOORDWIJK – De open dag van de SKOL-naschoolse sportopvang op het SJC terrein werd vrijdag 29 augustus goed bezocht. Terwijl de ouders van de al ingeschreven kinderen een presentatie kregen van alle mogelijkheden en activiteiten die tijdens deze kinderopvang, werd hun kroost vermaakt met voetbal-, hockey- en andere spelletjes.

Door Joep Derksen

Later op de dag bezochten ouders met nog niet ingeschreven kinderen het evenement. Zij wilden wel eens zien hoe de combinatie kinderopvang en sport nu wel in zijn werk gaat. Een team van zeven sportbegeleiders kon hen uitgebreid alle details vertellen, terwijl de kinderen lekker met elkaar speelden. Koen Kouwenberg, directeur van de SKOL, legt uit: “Als ouders hun kind aanmelden, volgt een intakegesprek waarin de speciale wensen van hun kinderen duidelijk worden. De naschoolse sportopvang is met name gericht op de jeugd die wat sportiever in elkaar zit en hier op het SJC-terrein is een geweldige ambiance. Met mooi weer kunnen de kinderen onder begeleiding van de gediplomeerde sportdocenten zich buiten vermaken, maar als het koud is of regent, zijn er ook binnen volop activiteiten te doen, zoals tafeltennissen of tafelvoetballen.” De directeur wordt onderbroken door de moeder van Rick, die afscheid neemt: “Dank u wel: de presentatie was fris en heel duidelijk!”

Ook de tweelingbroers Pim en Tom (7) Groen zijn enthousiast: “We gaan hier twee dagen per week heen en kunnen dan heerlijk voetballen. We vinden dit leuk omdat we veel van sport houden.” Hun moeder: “Deze naschoolse sportopvang ziet er goed uit. Ze bieden allerlei sportactiviteiten aan, zowel buiten als in de zaal. Wat me vooral aanstaat is dat de kinderen de mogelijkheid krijgen om te sporten: ze moeten het niet, maar mogen zelf kiezen wat ze willen doen.”