Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2008

Najaars Open Huis van Unicef

Kinderen helpen aan water en tegelijk besparen op de eigen Kerstuitgaven

STREEK – De komende weken organiseert Unicef verscheidene open huizen in Noordwijkerhout, Lisse en Sassenheim, waarbij een Unicef-betrokkene het eigen huis openstelt, zodat iedereen de daar uitgestalde najaarscollectie van Unicef-artikelen kan bekijken en kopen. De eerste Open Huis-dag vindt op vrijdag 31 oktober plaats bij Riet van ’t Hof aan de Bonekruidstraat 22 in Voorhout en wethouder Wim Hollart zal de openingshandeling verrichten.

Unicef zou Unicef niet zijn als de volledige opbrengst niet naar een goed doel zou gaan, zo laat Carla Hilverda, voorzitter van Unicef Duin- en Bollenstreek weten: “Dit jaar is het goede doel: ‘Schoon water voor elk kind’. Iedereen kan komen kijken naar de mooie collectie kerstkaarten, agenda’s, kalenders en cadeauartikelen. Een kop koffie met iets lekkers staat voor iedere bezoeker klaar en mochten mensen wat kopen, dan kunnen ze dat direct contant afrekenen.”

Heel wat bekende Nederlanders en buitenlander hebben hun naam aan Unicef verbonden: Paul van Vliet, Monique van der Ven, Sipke-Jan Bousema, Wesley Sneijder, Jurgen Raaijman, maar ook Edwin Evers, Robbie Williams en David Beckham. Dat is geen wonder, vindt Hilverda: “Unicef komt op voor de rechten van alle kinderen, dus ook voor de kinderen die hier in Nederland met hun ouders in asielzoekerscentra of gevangenissen komen.”

Over vrijdag de 31ste: “Riet’s hele woonkamer is ingericht met Unicefspullen en we hebben daar alle spullen uit de brochure liggen. De Uniceftaart die daar geserveerd wordt is gesponsord door het Teylingen College.” Niet alleen de kinderen wereldwijd zonder watervoorziening worden geholpen bij een aankoop van de Unicefspullen, maar ook de eigen portemonnee, zo laat Hilverda weten: “Bij ons krijgt u 40 kerstkaarten van hoge kwaliteit voor maar 27,50 euro: dat is stukken goedkoper dan in de boekwinkel. Ook zijn er allerlei andere kaarten met verschillende onderwerpen verkrijgbaar.”
Het Najaars-Open Huis vindt plaats op vrijdag 31 oktober, van 10:30 uur tot 17:00 uur. Geïnteresseerden die op 31 oktober niet kunnen komen, hebben de mogelijkheid om de Albert Heijn-vestigingen in de Duin- en Bollenstreek te bezoeken. Bij deze supermarkten staan in de weekenden van 21 & 22 november, 28 & 29 november en 12 & 13 december tafels met Unicefproducten. Voor meer informatie: www.unicef.nl en klik daarna door naar de regionale Unicefsites.