Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2008

De Duif mag niet uitbreiden

LISSE – Het principeverzoek van hotel ‘De Duif’ om haar logiesfaciliteiten uit te breiden tot 40 kamers, is door het college van burgemeester en wethouders afgewezen. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 21 oktober bekend.

Al in 2007 wierp de eigenaar van het hotel gelegen aan de Westerdreef 49 – 51 een balletje op en de gemeente stelde voor om een concreet plan onder ogen te krijgen. Mesman: ‘Dat verzoek ten aanzien van de hotelfunctie was te weinig concreet. Het verzoek dat nu is binnengekomen voor de huidige locatie + Westerdreef 53 houdt in dat de gronden bebouwd worden met een hotel van vier lagen en veertig kamers. Een uitbreiding is in principe aanvaardbaar, maar het eerdere verzoek uit 2007 betrof één bouwlaag op de grond en een halve bouwlaag daarboven. Vier bouwlagen is stedenbouwkundig ongewenst, als je bijvoorbeeld kijkt naar parkeerproblematieken en brandveiligheid. Ons advies is: laat een echte stedenbouwkundige voorlichten over wat in dit gebied aanvaardbaar is en laat niet iedere keer zelf een proefballonnetje op.