Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 oktober 2008

“Publiciteit vooraf zou ik heel storend vinden”

NOV en Sportraad Noordwijk discussiëren over Sportkortingspas

NOORDWIJK – De Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV) heeft bij haar eerstvolgende SooS, die samen met de Sportraad Noordwijk wordt georganiseerd, op vrijdag 10 oktober een speciale gast. Niemand minder dan presentator Jack van Gelder verzorgt een presentatie over een MATS-spaar- en kortingsprogramma waarmee leden van sportverenigingen korting kunnen krijgen bij plaatselijke winkeliers. Voorafgaand aan dit evenement wordt contact opgenomen met zowel de NOV als de Sportraad Noordwijk. Waar NOV-voorzitter Arjan Slobbe in alle openheid praat over MATS, hult de Sportraad Noordwijk zich in stilzwijgen: “Er is een heel duidelijke afspraak tussen de NOV en de Sportraad dat we voorafgaand aan dit evenement geen mededelingen zouden doen.”

MATS staat voor: Maatschappelijk Actief Totaal Sportief. De leden van sportverenigingen krijgen hiermee korting bij aangesloten plaatselijke winkeliers en de winkeliers storten tevens een percentage van het bestede bedrag in de clubkas. Het mes snijdt hierbij van beide kanten, zo lijkt de gedachte te zijn: korting voor de clubleden, extra inkomsten voor de verenigingen en een grotere omzet en intensievere klantenbinding voor de participerende bedrijven. Kortom, een stuk leuk nieuws wat ook wel eens in de pers mag komen.

Slobbe is graag bereid meer informatie te geven over MATS voorafgaand aan de bijeenkomst: “MATS is een kortingspas die het bedrijfsleven en de sport bij elkaar brengt. Het is een stuk maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een van de voordelen van MATS is dat je de consument probeert te binden. Als je als ondernemer zo’n pas accepteert, besteden de consumenten bij jou en krijgen ze meer korting. Zo krijg je dus meer omzet en een betere band met de consumenten. Daarnaast krijg je een beter inzicht in het uitgavenpatroon van de consument en daardoor kunnen gerichte acties worden opgezet.”

De NOV-voorzitter vervolgt: “Of MATS ook inderdaad geïntroduceerd wordt in Noordwijk, kan ik nu nog niet zeggen, maar ik denk het wel. Een dergelijk kortingspasjessysteem bestaat namelijk al bij bijvoorbeeld de Intersportwinkels.” Wat is de betrokkenheid van de NOV bij het MATS-systeem? “De NOV heeft maandelijks een ondernemersborrel die door een van de leden wordt gesponsord. Een van de bedrijven van Noordwijk, Novum Pharma wilde graag sponsoren en gaven aan hun tijd ter beschikking te stellen aan een presentatie over MATS. Dit soort bijeenkomsten wordt altijd bezocht door circa 150 mensen, maar met dit onderwerp verwacht ik dat dit aantal hoger zal uitvallen.”

Ook Emile Schippers, voorzitter van de Sportraad Noordwijk is om een reactie gevraagd over dit positieve initiatief. Hij reageert ronduit afwijzend: “Ik heb geen enkele behoefte aan de media. Zeker niet vooraf. Dit is een besloten bijeenkomst en een interne aangelegenheid van de NOV in samenwerking met de Sportraad Noordwijk. Het is niet de bedoeling dat er van tevoren aandacht aan geschonken wordt. Ik zou dat heel erg storend vinden. Gebruik de ruimte van de krant voor de opening van nieuwe sportaccommodaties.” Chris van Maris, commissaris verenigingszaken bij de Sportraad, ondersteunt de uitspraak van zijn voorzitter: “Er is met de NOV afgesproken om een mediastilte te houden en ons is opdracht gegeven daar vooraf geen mededeling over te doen.” Dat de voorzitter van de NOV in alle openheid spreekt over de MATS, doet voor Van Maris niet ter zake. “Er is een heel duidelijke afspraak tussen de NOV en de Sportraad dat we geen mededelingen zouden doen en daar moet ik me ook aan houden.”
De SooS Novum Pharma vindt plaats op vrijdag 10 oktober tussen 17:00 uur en 19:00 uur in de Heeren van Noortwijck. Entree is uitsluitend voor de 400 NOV-leden en hun eventuele introducés en voor deze avond ook enkele sportbestuurders.