Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2008

Veertig meter hoge schoorsteen

LISSE – Met de bouw van een veertig meter hoge schoorsteen moet de geuroverlast van een vleesverwerkend bedrijf, gevestigd op een locatie die onderdeel is van het Plan Sierkwartier, tot het verleden behoren.

Uit ambtelijke metingen blijken de grenswaardes van de geuroverlast op dit moment overschreden te worden. Het rapport laat weten: ‘Om te komen tot een acceptabele situatie zullen er maatregelen noodzakelijk zijn. Deze maatregelen zijn erop gericht de geuremissie dusdanig te verbeteren dat de grenswaarden en percentielwaarden niet meer worden overschreden.’
Om de bewoners van de nog in de Grevelingenstraat te bouwen 98 woningen niet in de stank te laten zitten, is het noodzakelijk om maatregelen te nemen: ‘Om te bepalen wat het effect is van het plaatsen van een schoorsteen, zijn verspreidingsberekeningen uitgevoerd. Vanaf een hoogte van 35 meter vindt geen overschrijding meer plaats van zowel de grenswaarde als de percentielwaarden ter plaatse van woonbebouwing. Het ambtelijk rapport vat samen: ‘De geurcontouren zijn voor de toekomstige situatie iets kleiner, en met een schoorsteenhoogte van 25 meter vindt ook in deze situatie geen overschrijding van de grenswaarde meer plaats. En met een schoorsteenhoogte van 30 meter vindt ook geen overschrijding meer plaats van de richtwaarde ter plaatse van woonbebouwing.’ Op de vraag wat de hoogte wordt van de te bouwen schoorsteen, antwoordt een gemeentelijk woordvoerder echter: ‘De schoorsteen wordt veertig meter hoog’.