Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2008

Bestuurlijke brokkenpiloot

LISSE – ‘Wethouder Jan Kippers heeft (weer) verzuimd een heikel onderwerp te agenderen: de reductie van de personeelsformatie. Hij begint wat dat betreft een beetje op een “bestuurlijke brokkenpiloot” te lijken.’ Harde woorden die fractievoorzitter Cees Verburg (D66) over de CDA-wethouder uitte voorafgaand aan de presidiumvergadering. In dat presidium van maandag 3 november nam hij het initiatief om de notitie reductie personeelskosten toe te voegen aan de agenda van de vergadering van de commissie Maatschappij & Financiën op woensdag 12 november.

Verburg stelde in deze presidiumvergadering, waar de agenda’s voor de commissie- en raadsvergaderingen worden vastgesteld: ‘De gemeenteraad gaf eerder als richtinggevend kader aan het college aan, dat het aantal ambtenaren moet worden teruggebracht naar 135 fte’s. In september besloot het college om de commissie Maatschappij & Financiën op de hoogte te stellen van een omslag in haar visie: B&W wil voortaan kijken naar het personeelsbudget in plaats van zich te richten op de formatieomvang. Het college heeft dit besluit echter genomen zonder de leden van de commissie Maatschappij & Financiën te informeren.’
Kritisch stelt de fractievoorzitter: ‘Dit is voor de derde maal dat een niet onbelangrijk onderwerp ook niet aan de gemeenteraad is aangeboden. Eerdere onderwerpen waren de Speelruimte bij Ter Beek en de huisvesting van de Tamoe’s. Ik vind dat echt onzorgvuldig.’ Collega-fractievoorzitter stelde vervolgens quasi-grappend: ‘Het lijkt wel of ze het expres doen!’ De overige leden van het presidium gingen in ieder geval akkoord om dit punt te bediscussiëren in de vergadering van 12 november.