Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2008

Expositie BIB staat in het Rood

SASSENHEIM – Het kunstenaarscollectief Bollenstreek in Beeld (BIB) opende vrijdag 31 oktober haar nieuwste expositie “Rood”. Een breed scala aan schilderijen en kunstvormen, die op de een of andere manier aan de kleur rood gelieerd zijn, kan nog de hele maand november bezichtigd worden.

De variatie van de kunstwerken is enorm: hier staan twee paar enorme onderbenen midden in een lege ruimte en verderop hangt een schilderij van de roodharige meisjes Julia en Lisa. Peter Nieuwendijk, voorzitter van de BIB vertelde: “Dit is de mooiste tentoonstelling tot nu toe. Om de expositie te openen, wil ik het publiek uitnodigen om de kleur rood in geluid uit te beelden.” Vervolgens kreeg een aantal van de 50 bezoekers een rode of roze ballon in de hand. De mannen zonder ballon moesten op de grond stampen en de ballonloze vrouwen in de handen klappen. Tegelijkertijd dienden de rode, opgeblazen, ballonnen losgelaten te worden en bij de roze ballonnen werd de lucht er langzaam uitgelaten. Tot slot mochten alle aanwezigen een in rode verfgedoopte vinger plaatsen op een schilderdoek, zodat iedere bezoeker zijn of haar bijdrage leverde aan een nieuw te maken schilderij.
Bezoeker Joop van Bommel oordeelde: “De expositie is wel aardig, al had ik wat meer aandacht op rood verwacht. Ik heb namelijk ook wel kunstwerken gezien waar geen rood in zit. Ik kijk overigens al uit naar de volgende expositie; dan is het thema: ‘Kunst en religie’.” Thea Ruiwing is enthousiast: “Dit is een leuk initiatief en ik hoop dat de BIB voorgoed hier blijft. Op deze expositie komt het thema Rood voldoende naar voren, ook op de plekken waar je het niet verwacht. Het is namelijk niet alleen de kleur rood, maar ook wat het werk uitbeeldt.”