Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 november 2008

Project snoezelfiguren wordt afgerond

Vrijwilligers gezocht voor installeren snoezelruimtes

VOORHOUT – Dankzij de vrijgevigheid van talrijke sponsors hebben tien instellingen waar mensen met een beperking verblijven, nu de beschikking over zintuigstimulerende snoezelfiguren. Het is zelfs zo’n groot succes, dat Wim Exel, initiatiefnemer samen met zijn vrouw Marianne, aan de rem trekt: “Het is tijd om een punt achter de actie te zetten.”

Hij legt uit: “We zijn iedereen dankbaar die zich hiervoor heeft ingezet. Er zijn families die met de pet zijn rondgegaan, maar daarnaast hebben winkeliers en grote bedrijven uit de regio, de middenstand in Voorhout en een enkele particulier financieel aan de snoezelfiguren bijgedragen. Zoveel zelfs, dat we in plaats van 2 x 6 snoezelfiguren, maar liefst 10 sets hebben kunnen overhandigen. We willen nog een vijftal tehuizen in de regio Haaglanden van Stichting Steinmetz De Compaan aan de snoezelfiguren helpen en zoeken hiervoor sponsors in die regio. Maar dan is het ook echt mooi geweest.”

Als eigenaar van het bedrijf Exel Snoezelen, dat snoezelruimtes installeert, heeft de initiatiefnemer zeer veel van zijn tijd gestopt in deze actie om snoezelfiguren te leveren aan gehandicaptentehuizen. “We zijn maar een relatief kleine onderneming, dus dit is niet meer vol te houden. Ik wil me weer helemaal richten op onze kernactiviteiten, en dat is het leveren en installeren van snoezelruimtes in Frankrijk. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die een beetje handig zijn. De vrijwilliger, voor wie de reis- en verblijfskosten naar en in Frankrijk betaald worden, kan dan meehelpen aan het installeren van snoezelruimtes in heel Frankrijk.”

Hij vervolgt: “Zo snijdt het mes aan twee kanten: de taak zelf neemt slechts een dag in beslag en je kunt dan, als je wilt, nog wat langer in Frankrijk blijven. We zoeken een tiental mensen uit deze regio die willen helpen met het installeren. Naast de onkostenvergoeding krijgen deze mensen ook een dagvergoeding. Je hoeft geen Frans te spreken, want ik zal bij de installatie ook aanwezig zijn, maar wat wel belangrijk is, dat de mensen die zich aanmelden een liefde voelen om iets bij te dragen aan gehandicapten. De grootste beloning vindt altijd aan het eind van het karwei plaats: het applaus van de bewoners.”
Voor meer informatie: Exel Snoezelen, Schoonoord 112, 2215 EJ Voorhout. T: 0252 226 139, E: exel-snoezelen@orange.nl, W: www.exel-snoezelen.nl.