Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2008

Tegenstrijdige uitspraken onder de loep

LISSE – Op gezamenlijk initiatief van Marius Nieuwenhuis en Cees Verburg, de fractievoorzitters van respectievelijk SGP/ChristenUnie en D66, wordt het onderwerp ‘Gebiedsvisie Keukenhof’ als bespreekpunt toegevoegd aan de agenda van de commissie Ruimte & Infrastructuur (R&I) van donderdag 13 november. Dit bleek tijdens de vergadering van het presidium op maandag 3 november.

Tijdens de vorige R&I-vergadering van donderdag 9 oktober informeerde wethouder Bas Brekelmans (VVD) de commissieleden dat wat betreft de Gebiedsvisie en MER-rapportage, vooralsnog de Stichtingsbesturen Kasteel Keukenhof en Bloemententoonstelling Keukenhof het aanspreekpunt moeten zijn. Echter, op de gemeentepagina van 15 september staat uitdrukkelijk dat inwoners worden opgeroepen om hun opmerkingen over de gebiedsvisie of MER voor 4 oktober schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders. Nieuwenhuis en Verburg willen weten hoe deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheid nu precies in elkaar zit.

In een schriftelijke reactie had Brekelmans al het volgende onder meer aangegeven: ‘De publicatie is informatief bedoeld en heeft betrekking op het door de beide stichtingen openbaar maken van de gebiedsvisie en MER-beoordeling als uitwerking van het masterplan Keukenhof. De onderliggende vraag is of de visie instemming kan verkrijgen van de gemeente. Eerst moeten wij ambtelijk en als college ons een mening vormen, pas daarna is de raad aan zet.’

De wethouder vervolgt: ‘De ingediende zienswijzen moeten als een eerste reactie op een concept gebiedsvisie worden gezien. Over de afhandeling zijn de volgende afspraken gemaakt: de beantwoording is een coproductie tussen de beide stichtingen en de gemeente, waarbij het primaat bij de stichtingen ligt. Het RBOI, door de stichtingsbesturen aangesteld als opsteller van de gebiedsvisie, neemt de conceptbeantwoording voor haar rekening en zal aangeven op welke punten de gebiedsvisie zal worden aangepast. De brieven en de reactie daarop zullen als bijlage bij de nieuw aan te bieden gebiedsvisie worden gevoegd.’
Dit antwoord was echter blijkbaar niet voldoende voor de politici, dus wordt het onderwerp in de commissie R&I van donderdag 13 november uitgebreid besproken.