Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2008

‘Verkeersdrempels veroorzaken trillingen’

LISSE – De enkele bewoners die afkwamen op de informatieavond over de herinrichting van de Laan van Rijckevorsel kregen een willig oor bij de aanwezige ambtenaren. Maar, zoals een van de inwoners het stelde: ‘Het is nog te bezien of er wat met onze opmerkingen gedaan wordt.’ Na deze avond die donderdag 18 december plaatsvond in de Voorhof gaat de gemeente samen met het bedrijf Tauw Rotterdam aan de slag om de revitalisering te laten beginnen in september 2009. De werkzaamheden nemen maximaal 13 weken in beslag.
Ambtenaar Robert Bruin meldt: ‘We gaan een gescheiden rioolstelsel aanleggen en de totale Laan van Rijckevorsel, inclusief de Zwanendreef duurzaam veilig aanleggen op dezelfde wijze als we bij de 1e Poellaan gedaan hebben. Ook worden de twee kruispunten bij de 1e Poellaan en de Heereweg duurzaam veiliger voor voetgangers en fietsers. Dit doen we niet met zebrapaden, maar met markeringen en brede tussenbermen op het midden van de weg, waarop de overstekende voetgangers een rustpunt hebben. Op de Heereweg richting de Laan van Rijckevorsel komt waarschijnlijk een extra opstelstrook voor het verkeer dat vanuit Sassenheim Lisse wil binnenrijden. Een opmerkelijke opmerking kwam van Ronald Kleijbeuker, Groepshoofd van Tauw: ‘We zijn geen voorstander van het aanleggen van verkeersdrempels om de snelheden af te remmen. Deze drempels veroorzaken trillingen. Afhankelijk van het type weg en de fundering van de huizen hebben de omwonenden hier veel last van. Met name huizen op stalen palen zijn er gevoeliger voor.’