Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 januari 2009

IJsbaan in Park Rusthoff lijdt onder vorst

SASSENHEIM – Na een enorm succesvolle openingsdag, loopt de belangstelling voor het kunstmatige ijsbaantje in park Rusthoff nu enorm terug. De mensen gaan nu massaal voor het echte werk, ook al is de kunststof ijsbaan ideaal voor de jongste kinderen om de basisschaatstechnieken onder de knie te krijgen. Desgevraagd stelt Ria Faber-Krol, voorzitter van de evenementencommissie, nog niet zeker te weten of er volgend jaar weer een IJshoff wordt georganiseerd.

Ze vertelt: “De eerste dag was een grandioos succes met Martin Hersman die de IJshoff opende en meer dan honderd mensen die gingen schaatsen. Ook de kraampjes erbij maken het erg gezellig. In de dagen erna kregen we zo’n 40 kinderen per middag en met name de jongste kinderen genieten. De baan is weliswaar iets anders dan echt ijs, omdat het van kunststof is, maar jongeren die nog krabbelen kunnen zo beter oefenen. Als je valt, wordt je niet koud en nat. Wel is het zo dat het ’s avonds erg rustig is: we hebben dan bijvoorbeeld een dj, terwijl er maar twee mensen gebruik maken van de ijsbaan. We gaan daarom vanaf donderdag de ijsbaan niet meer ’s avonds open houden.”

De intredende vorst heeft ook gezorgd voor teruglopende belangstelling: “Sinds dinsdag is het duidelijk minder druk op de IJshoff: het echte ijs gaat toch meer trekken.” Over het kunststof materiaal: “De gebruikers reageren hier heel wisselend op: sommigen vonden het echt heel erg tegenvallen. Ook mijn kinderen en ikzelf. Anderen waren echter positief. Of we het volgend jaar weer met dezelfde ondergrond organiseren, weet ik niet. Ik vind het nu eigenlijk tegenvallen, maar we moeten de financiële kant overwegen. Twee jaar geleden kwamen veel meer jongelui ’s avonds naar de ijsbaan bij de Albert Heijn. Maar deze baan vinden ze eigenlijk te kinderachtig. We moeten kijken hoeveel een dergelijke ijsbaan kost en of het mogelijk is om deze in het park te hebben in verband met de belasting van het gras en het eiland.”
Wordt het volgend jaar de IJshoff überhaupt weer georganiseerd? “Nou, dat moeten we nog eens heel hard gaan evalueren. Ik durf het niet te zeggen, we moeten kijken hoe we er financieel uitspringen, want het kost heel erg veel geld. We hadden verwacht dat het ’s avonds drukker zou zijn. Bovendien hebben we nu een heel klein groepje vrijwilligers. Het is leuk dat de gemeente volgend jaar met subsidie wil komen, maar het extra geld vervangt niet al het vrijwilligerswerk. We zijn heel dankbaar met de samenwerking met de ijsclub, die de ijsbaan van 10:00 tot 22:00 uur bemensen, maar de vraag is of ze het volgend jaar weer willen doen. In eerste instantie zeg ik: ja, we gaan de IJshoff weer organiseren. Het is leuk voor het park, want van heinde en verre komen de mensen naar het park en de ijsbaan. Aan de andere kant trekt het een zware wissel op de evenementencommissie. Dat is op den duur niet op te brengen. We willen het op zich wel, maar je moet ook kijken of het met deze groep te draaien is. Meer mensen moeten het evenement dragen.”