Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2009

BiBoSa-carnavalstaart overhandigd

Prinsen pleiten voor beter onderkomen carnavalsvereniging

TEYLINGEN – De sleuteloverdracht aan de drie carnavalsverenigingen “De Billenprikkers”, “De Saksen” en “De Bokken”, is altijd een van de carnavalshoogtepunten. Ook dit jaar was hier geen uitzondering op. De opzet was wel anders: voor het eerst traden de Prinsen met hun speeches gezamenlijk naar buiten en pleitten hartgrondig voor meer accommodatie. Dit jaar kon burgemeester Sander Schelberg er niet onderuit, zo erkende hij: “Normaal geldt het adagium ‘Verdeel en heers’, maar nu treedt u gezamenlijk op. Het wordt mij te heet onder mijn voeten, dus ik draag snel de sleutel af.”

Door Joep Derksen

Prins Marco van de Billenprikkers stak de lang gekoesterde wens van ruimte voor opslag en het bouwen van carnavalwagens niet onder stoelen of banken Ook stelde hij: “In Warmond moeten meer parkeerplekken voor autobezitters komen. Inparkeren is bij ons een ware kunst geworden. Door de paaltjes zie je de Dorpsstraat niet meer.” Prins Frits I deed een suggestie voor het Voorhoutse ruimtegebrek: “Als er miljoenen zijn voor verbouwingen aan het gemeentehuis, is er vast wel geld over om ons ruimtegebrek op te lossen. Je kunt dit probleem binnen een jaar afhandelen: onteigen gewoon @Hok. Of zet ons in de nieuwe Agnes: de helft hiervan staat toch te koop.” Prins William: “Al tien jaar praten we hierover, dus voor het Carnaval is 11 jaar een mooi jubileumjaar om extra ruimte voor ons te creëren. Zorg dan tegelijk voor een betere vaarroute, zodat je van Sassenheim langs de Ruïne van Teylingen via de Zandsloot naar de Kagerplassen kunt gaan.”
Vervolgens boden de drie prinsessen de BiBoSa-taart aan, waarbij BiBoSa staat voor de eerste twee letters van de drie carnavalsverenigingen. Voortaan is deze taart iedere carnaval verkrijgbaar bij Bakker Ammerlaan. Schelberg stelde in zijn speech: “Dit BiBoSa-taartje is werkelijk heel bijzonder. Ongetwijfeld krijgen we volgend jaar ook een carnavalsworst van de slager of een carnavalsverrassing van de groenteboer. Door de kredietcrisis moet het geld rollen en dus gaan we het gemeentehuis verbouwen. Wat die paaltjes in de Dorpsstraat betreft: die moeten heel blijven. De rest interesseert me niet. Het is fijn te zien dat u hier als eenheid de sleutel komt halen. Ik nodig u dan ook uit om uw sleutels weer bij mij thuis te komen brengen.” Dinsdagavond, na afronding van alle carnavalsactiviteiten, gaven alle drie de prinsen en prinsessen hier gehoor aan. Tot februari volgend jaar is Teylingen weer in handen van burgemeester Schelberg.