Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2009

Brandweertop ontkent aantijgingen

LISSE – ‘Er is geen ademluchtapparatuur vervangen zonder dat de gemeenteraad hier toestemming voor had gegeven.’ Dit verklaarden Hans van Wijk, Intergemeentelijke commandant brandweer bollenstreek, H. van Luinen, coördinator preparatie en repressie van de Intergemeentelijke brandweer bollenstreek en Corrie Langelaar, burgemeester van de gemeente Lisse en portefeuillehouder openbare orde en veiligheid voor de Onderzoekscommissie brandweer.

Met deze verklaring gaat het drietal lijnrecht in tegen eerdere verklaringen van medewerkers van de brandweer. Om meer duidelijkheid te krijgen heeft de Onderzoekscommissie brandweer twee nieuwe getuigen opgeroepen om maandag 16 februari te verschijnen. Dat zijn de heer R. van den Broek, senior beleidsmedewerker afdeling Financiën, en de heer R.S. van Lierop, Onderhoudsmedewerker Intergemeentelijke brandweer bollenstreek.

De stuurgroep verklaarde in september 2008 dat deze flessen wel waren aangeschaft en dat op de flessen het logo voor de gemeente Lisse stond. Van Luinen ontkende dit: ‘We hebben veertig cilinders uit Noordwijkerhout en Hillegom naar Lisse gebracht om mee te oefenen.’ Van Wijk antwoordde op de vraag of hij het label ‘CIL-L’, dat volgens de vrijwilligers op de 6,0 cilinder flessen stond, kende: ‘Dat zou ik echt niet weten. Wij hangen geen postnaam aan de flessen.’
De hoorzitting zelf duurde uren, maar leek uiteindelijk uit te draaien op een ‘welles-nietes’ verhaal. De reden hiervoor kon Willem Loos (VVD), lid van de Onderzoekscommissie brandweer, wel verklaren: ‘De essentiële vragen zijn niet gesteld, want dat gaat om een vertrouwenskwestie. En deze vertrouwenskwestie is geen onderdeel van het onderzoek.’