Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2009

HLN pakken ICT gezamenlijk op

STREEK – De gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout gaan gezamenlijk een ICT-service opzetten; het zogeheten Shared Services Center ICT. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 20 januari bekend.

Deze gezamenlijke ICT-dienstverlening wordt vanaf 1 januari 2010 ondergebracht in het gemeentehuis van Hillegom. Dit betekent dat drie ambtenaren verhuizen van Lisse naar die plaats. Formeel zijn deze mensen per die datum dan ook niet meer in dienst van de gemeente Lisse. Bijkomend voordeel is vervolgens dat het aantal gemeentelijke fte’s ook omlaag gaat: een van de doelstellingen die in het coalitieakkoord geschreven staan.
Brekelmans informeerde: ‘Met deze gezamenlijke ICT-service kunnen we 100.000 euro structureel bezuinigen. We behalen namelijk schaalvoordelen en hebben dus minder kosten. We leggen dit voorstel voor aan het Bijzonder OR (Ondernemingsraad) en het Bijzonder Georganiseerd Overleg. Een van de doelstellingen is dat het serviceniveau in ieder geval hetzelfde zal moeten blijven. Verder weten we dat in Hillegom voldoende ruimte beschikbaar is voor de ICT-service.’