Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2009

Maximum bouwhoogte in buitengebied

LISSE – De gemeente heeft nieuwe regels opgesteld voor het bouwen van woningen in het buitengebied. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 26 januari bekend. Aanleiding voor deze nieuwe regels is het feit dat de Provincie enige tijd geleden het handhavingsbeleid heeft losgelaten ten aanzien van het bouwen van (villa)woningen in het buitengebied.

Enige tijd geleden diende het college van de gemeenteraad in te stemmen met de bouw van een villawoning in het buitengebied nabij De Engel. Om niet meer voor zoiets gesteld te worden, heeft Mesman vast beleid opgesteld met betrekking tot de inhoudsmaten voor uitbreiding en nieuwbouw van woningen in het buitengebied. Als de gemeenteraad met het voorstel instemt, mogen voortaan nieuwe woningen een inhoud van maximaal 750 kuub hebben, met een maximum bouwhoogte van tien meter en een maximum goothoogte van zes meter.
Mesman: ‘Dat willen we vastleggen in een bestemmingsplan. Het ligt niet voor de hand dat er in de toekomst nog groter gebouwd wordt, tenzij mensen met wel heel goede argumenten komen.’