Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2009

Verkeersbrug overwogen bij Fazantstraat

LISSE – De gemeente wil de bestaande voet-/fietsbrug bij de Fazantstraat vervangen voor een verkeersbrug. Hiermee wordt een tweede ontsluiting gecreëerd in de straat waar sprake is van grote verkeersoverlast en parkeerplaatsentekort. Het college wil hiervoor 250.000 euro ter beschikking stellen, zo maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 26 januari bekend.

Bij de bouw van de 84 huizen is indertijd slechts rekening gehouden met het reserveren van 54 openbare parkeerplaatsen. Hierdoor is er een extreem hoge parkeerdruk en zijn de bewoners genoodzaakt hun auto’s aan weerszijden van de straat met 2 wielen op de stoep te parkeren. Mesman: ‘Het is een verkeerstechnisch moeilijke straat die doodloopt. Bij de bouw van de huizen is er rekening mee gehouden dat men op het eigen terrein ging parkeren, maar dat doen ze vaak niet. De hulpdiensten vinden de situatie onacceptabel: de straat geeft een rommelige indruk en leidt tot gevaarlijke situaties.’

De gemeente wil de Fazantstraat dus herinrichten: ‘We maken de straat duurzaam veilig, lichtmasten worden vervangen en het groen wordt opgeknapt. We overwegen om de voetgangersbrug te vervangen door een verkeersbrug.’ Deze verkeersbrug kan worden ingezet bij calamiteiten en voor een betere bereikbaarheid voor de bewoners. Indien wordt gekozen voor het aanleggen van een verkeersbrug kan eenrichtingsverkeer worden ingevoerd, waardoor de rijbaan kan worden versmald. Als niet gekozen wordt voor een verkeersbrug, dan wordt de rijbaan verbreed: er is dan meer ruimte nodig voor het parkeren en dit zal ten koste gaan van de breedte van de trottoirs.

Mocht de brug worden aangelegd, dan is het nodig een deel van het schoolterrein van Fioretti locatie Uitermeer te gebruiken. De gemeente heeft al overleg met hen gehad, zo laat Mesman weten: ‘Fioretti heeft aangegeven geen bezwaar te hebben, indien er overeenstemming is bereikt over de nieuwbouwplannen van de school aan de Sportlaan en de verhuizing van de scholen.’ Deze overeenstemming wordt medio maart verwacht.