Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 april 2009

Ruim een miljoen euro renteverlies

LISSE – In de afgelopen jaren heeft de gemeente Lisse al meer dan 1.250.000 euro aan rente betaald voor de nog altijd niet gerealiseerde projecten CNB-terrein en Raadhuisplein. Dit bleek tijdens de vergadering van het raadspresidium op maandag 6 april, waar drie vertegenwoordigers van de Rekenkamercommissie Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout aanwezig waren.

Voorzitter Peter van der Velde liet weten: ‘De rekenkamercommissie concludeert dat er binnen de projecten over het algemeen te weinig aandacht wordt geschonken aan het opstellen en naleven van een planning. Dit heeft directe gevolgen voor de projecten als het gaat om effectiviteit, efficiency en tevredenheid. De rekenkamercommissie is van mening dat wanneer projecten meer tijdsgebonden zijn en de gemeente bewuster stuurt op het behalen van de planning negatieve gevolgen van projecten voorkomen kunnen worden.’

Hij vervolgde: ‘De rekenkamercommissie constateert dat de vertraging van beide projecten met name is veroorzaakt doordat bij de start van de projecten een te beperkte verkenning is gedaan. Hierdoor kon de inhoud van de projecten gemakkelijk tussendoor gewijzigd worden en waren de uitgangspunten voor de projecten onvoldoende vastgesteld. De vertraging van beide projecten heeft negatieve gevolgen gehad, zowel in financiële zin als voor burgers en bestuurders. Zo werd voor de voor beide projecten aangekochte grond al ruim € 1 250.000 aan rente betaald.’
Grote projecten als ‘Geestwater’ en ‘Sportlaan’ werden niet door de rekenkamercommissie onderzocht, maar ongetwijfeld verdwijnen nog vele honderdduizenden euro aan renteafdrachten uit de gemeentelijke reservepot.