“Asperges zijn unieke seizoensproducten”
Door Joep Derksen
Bos kokkerelde bij de ingang van de winkel en continue waren er (vrouwelijke) bezoekers die wilden zien op welke verrassende wijzen hij asperges kon koken, bakken of wokken. Zo liet hij roomboter smelten in een pan, hakte in de tussentijd een asperge in kleine mootjes en voegde bij deze aspergeschijfjes honing en geitenkaas toe. Na enkele minuten was dit gerecht al klaar.
Twee van de toeschouwers, Joke Kaandorp en Joke van der Hout (geen familie van Brigitte en Cor), proefden deze nieuwe aspergekookvariant: “Heerlijk! Erg lekker!” Kaandorp: “Normaal snij ik de asperges in drie stukken en kook het met boter, ham, eitjes en een roombotersausje.” Van der Hout: “Ik kook ze heel, liggend in de pa en voeg water, zout en suiker toe.” Als ervaren kooksters hadden ze toch een puntje van kritiek tegen de kookprestatie van de topkok: “De geitenkaas is erg dominant. Zonder die kaas zouden de asperges al lekker zijn.”
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home