Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2009

Glasvezelnetwerk in Meer en Duin

LISSE – Er komt een glasvezelnetwerk in Meer en Duin. Op verzoek van de Alverha-Business Club Lisse wordt dit netwerk aangelegd tijdens de revitalisering van het industrieterrein. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 2 juni bekend.
De wethouder: ‘De internetsnelheden in Meer en Duin zijn niet geweldig en Alverha/BCL heeft voorgesteld om het bedrijventerrein te voorzien van zo’n glasvezelnetwerk. De aanleg van een loos leidingnetwerk wordt door de gemeente voorgefinancierd en meegenomen met de revitaliseringwerkzaamheden. Door deze zogeheten mantelbuizen kunnen later die glasvezels doorheen geblazen worden. Op dit moment heeft Alverha de financiering nog niet rond is, maar als dat gebeurd is, betalen de ondernemers de kosten voor de aanleg van het netwerk terug aan de gemeente.’