Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2009

Veel nieuwsfeiten op avond voor nieuwe inwoners

LISSE – ‘Saaie praatjes, maar een mooie rondleiding’. De nieuwe inwoners die het afgelopen jaar in Lisse zijn komen wonen oordeelden mild positief over de bijeenkomst die de gemeente speciaal voor hen georganiseerd had. Het gebeuren vond plaats op dinsdagavond 19 mei.

Het afgelopen jaar is de bevolking van Lisse gegroeid tot 22.299 inwoners en circa honderd van de nieuwe Lissenaren kwamen naar het gemeentehuis om officieel door burgemeester Corrie Langelaar welkom geheten te worden. Alle mensen die tussen 1 april 2008 en 1 april 2009 in dit dorp zijn komen te wonen, waren uitgenodigd.

Velen beseften het niet, maar er kwam een hoop nieuwe politieke informatie boven water. De burgemeester gaf in haar welkomstspeech aan dat haar persoonlijke voorkeur uitgaat naar een fusie van Lisse met de gemeenten Teylingen, Hillegom, Noordwijk en Noordwijkerhout. ‘Als we over een jaar of zes één bollengemeente kunnen worden, zou dat een heel goede zaak zijn.’ Ook de wethouders deden een duit in het nieuwszakje. Wethouder Jan Kippers (CDA) liet weten over de overgang van de gemeentelijk medewerkers naar De Meerlanden: ‘Over een paar jaar ziet u in onze gemeente afvalauto’s op aardgas rondrijden.’

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) informeerde: ‘Lisse heeft haar financiën op orde; te gaat nu financieel goed en van alle Duin- en Bollenstreekgemeenten hebben onze inwoners de laagste lasten.’ Over de meest recente inwoners klapte de wethouder uit de school: ‘Er komt een nieuw zwembad aan de Sportlaan’. Deze uitspraak was opmerkelijk aangezien de politieke besprekingen over de bouwplannen voor de Sportlaan tot nog toe in grote beslotenheid verricht werden. Maandag 6 april werden zelfs alle ramen van de gemeenteraadszaal met bruin papier afgeplakt om te voorkomen dat liplezende buitenstaanders ook maar een greintje informatie zouden kunnen oppikken. Ook informeerde Brekelmans: ‘De website van de gemeente Lisse is net buiten de top-50 van beste gemeentelijke websites van Nederland gevallen’. Vorig jaar stond deze website nog op de 36ste positie. In de ranglijst voor gemeenten tot 25.000 inwoners bereikte de Lissese site zelfs een 9de plek.
Al dit nieuws ging aan de toehorende inwoners grotendeels voorbij. Hans Duiker oordeelde voordat de bezoekers rondgeleid werden door het gemeentehuis: ‘Tot nu toe zijn het saaie praatjes. Ik ben benieuwd hoe het staat met de komst van nieuwe starterswoningen en wil kijken of er nieuwe koopwoningen voor mijn partner en mij bijkomen.’ De heer en mevrouw Spaans waren daarentegen vol lof: ‘Deze bijeenkomst is helmaal prima. We hebben 42 jaar in Scheveningen gewoond, maar zoiets nog nooit meegemaakt. Ook waren we heel blij met het boekje van de SWOL dat we kregen toen we in dit fijne dorp kwamen wonen. De informatie die daar in staat is verdraaid interessant.’