Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 augustus 2009

Meevaller voor kunstwerk bij Madelief

LISSE – Tegen alle verwachtingen in kan er toch een kunstwerk geplaatst worden voor de Madelief, aan de kant van de Heereweg. Ambtenaren kwamen er achter dat er nog een Provinciaal potje van 90.000 euro beschikbaar was om zo’n kunstwerk te realiseren. De kunstenaar Tom Claassen is gevraagd een bestaand kunstwerk ter beschikking te stellen en de commissie Kunstaankopen oordeelt op maandag 24 augustus over zijn voorstel. De tijd dringt, want voor 31 december moet de gemeente het geld besteden aan een kunstwerk, anders gaat de 90.000 euro terug naar de Provincie. Dat is een situatie die Lisse koste wat het kost wil voorkomen, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 18 augustus weten.

De Roon: ‘Dit voorjaar werd ik gewaar van een aangename verrassing: indertijd heeft de Provincie voor de herinrichting van de openbare ruimte rond de Madelief een subsidie van 368.000 euro verleend. Er is nog een restant van 73.413 euro dat kan worden aangewend voor een kunstwerk bij de Madelief. Samen met een restantkrediet voor de herinrichting van de Berkhoutlaan kan hieruit een kunstwerk van 90.000 euro worden betaald. Dat moeten we dus doen! Als we het bedrag niet besteden aan zo’n kunstwerk, moet het terugvloeien naar de Provincie.’
De gemeenteraad moet op korte termijn haar goedkeuring geven aan de besteding van dit bedrag, maar dat lijkt een formaliteit. De afgelopen maanden heeft de commissie Kunstaankopen al geoordeeld dat kunstenaar Tom Claassen een van zijn bestaande kunstwerken aanbiedt. Zijn voorstel wordt maandag 24 augustus besproken door de commissieleden.