Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2009

100ste rit van strandrups ingewijd door koning Neptunus

NOORDWIJK – Koning Neptunus kwam uit de donkere diepten van de zee om de 100ste rit met de strandrups van Outdoor4Disabled te vieren. Zes ultrasenioren van de stichting Radius werden verwelkomd door Neptunus himself, hierbij bijgestaan door wethouder Leendert de Lange.

Door Joep Derksen

Sinds de start in mei van dit jaar hebben al 868 minder validen een rupsrit gemaakt, informeert bedenker/oprichter/voorzitter van de strandrups Hans “Rups” van der Staay. Hij laat weten: “Het was de idee van wethouder De Lange om De Beukelaar en mij samen te brengen. De strandrups is een echte toevoeging aan de Langevelderslag. Volgend jaar willen we minimaal 1.500 mensen met de strandrups vervoeren, waarbij we standaard na iedere rit een kopje koffie gaan drinken.”

In mei sprak Van der Staay over zijn wens voor een gemeentelijke subsidie. Hoe staat het daarmee? “We zijn hierover nog met de gemeente in overleg, maar we hebben goede hoop om een structurele subsidie te krijgen. Onlangs kregen we overigens ook een tweede donatie van 25.000 euro van Fonds 1818.” En hoe reageren de zonnebaders op het strand als de rups richting hun handdoeken rijdt? “Heel positief; iedereen vindt het geweldig dat deze mensen nu het strand op kunnen en daar gaan ze graag even voor opzij”, informeert Van der Staay.
Hij vervolgt: “De politie was in eerste instantie bang dat de strandrups gevaar op zou leveren voor de strandgangers, maar er is geen enkel probleem geweest. De strandrups rijdt maximaal zes kilometer per uur en de remweg is 50 centimeter.” Voor meer informatie: www.strandrups.nl.