‘Ouderwets puur en ambachtelijk’
NOORDWIJK – Brood- en Banketbakkerij Willem de Witt is al 105 jaar gevestigd aan de Schoolstraat 15a. ‘Wij zijn de enige bakker in Noordwijk die de bakkerij ook bij de winkel heeft. Hierdoor hebben we geen aanrijtijden en kunnen onze klanten het brood vers gebakken meenemen’, laat Willem de Witt trots weten.
‘Al het brood is gezond en onze specialiteit is het brood’, informeert De Witt, die zich samen met zijn vrouw en personeel dag en nacht inzet voor de zaak. Bij zijn bakkerij is een groot assortiment van meergranenbroden, maar ook kleine broden als pompoenbroodjes, maïsbroodjes en multikornbroodjes te vinden. De Witt: ‘Mijn overgrootvader is de zaak begonnen en hij heette ook Willem de Witt. We onderscheiden ons doordat we een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf zijn. Al onze producten worden ’s nachts gemaakt. Zo kunnen we ook inspelen op aparte vragen van kleine restaurants of eettenten.’
Hij vervolgt: ‘Natuurlijk hebben we ook cake en gevulde koeken, het zogeheten “droge gebak”. Regelmatig introduceren we een nieuwe broodsoort. Meest recent hebben we het Zuiderlicht. Dat is een meergranenbrood met paarse tarwe uit Australië. En wat dacht u van een Panini Gezond?: Verkrijgbaar in wit en meergranen, met farmasalade, ijsbergsla, ham of kaas, tomaat, komkommer en ei.’
Veel mensen uit de wijde omtrek, tot aan Amstelveen toe, bezoeken Brood- en Banketbakkerij Willem de Witt, speciaal voor hun beroemde Kerststol. De Witt: ‘Nergens anders is de kerststol zo vers, smaakrijk en mals.’
1 Comments:
Wat gaaf ,, alles over bakkerij de witt :)
ik heb daar stage gelopen ,, was echt TOP
Echt gewoon een betere stage plek had ik me niet kunnen bedenken:)
Supper aardige mensen ook nog :)
Een reactie posten
<< Home