Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 september 2009

Moonlight tobbetje lijdt onder droogte

VOORHOUT – “Wij willen water, wij willen water!” Deze leuzen werden gescandeerd tijdens het “Moonlight” tobbetje steken. Voor het eerst organiseerde de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) het befaamde tobbetje steken “bij maanlicht”, maar niet iedereen was even enthousiast over het resultaat.

Aan de twaalf deelnemers zelf lag het zeker niet, want zij waren de enigen die het aandurfden om doorweekt te worden door een grote bak met water als zij de ring misten. Al hadden ze wel aan de organisatie gevraagd of het dit jaar wat minder kon met het water. Maar het bleek geen sinecure om in het donker een lans door de lichtgevende ring te steken. Na drie ronden was de strijd al voorbij: Jeffrey “van St. Cecilia” bleek de enige die dit bleek te kunnen. Om ook een tweede en derde plaats te hebben, mochten de resterende deelnemers nogmaals steken en dat leverde nog twee bekers op.
Een groot deel van het publiek was echter teleurgesteld in het verloop van de wedstrijd. Bijna alle deelnemers hielden de lans te laag, zodat er bij het missen van de ring geen water verspild werd. Animator Cees van Velzen liet de aanwezigen weten dat de organisatie geen water wilde verspillen (uit milieuoverwegingen?), maar dat kon de toeschouwers niet bekoren. “Wij willen water zien!” Een van hen liet weten: “Zonder dat water kun je de deelnemers beter op een paard zetten om te gaan ringsteken. Dan heb je meer actie.” Van Velzen vindt het Moonlight tobbetje steken bij maneschijn echter een succes: “De tijden zijn veranderd, want op vrijdagmiddag is de belangstelling veel minder. Daarom keert het Moonlight tobbetje steken volgend jaar in de huidige vorm terug.”