Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 september 2009

Rijksmonument wordt burgerwoning

LISSE – Het rijksmonument aan de Heereweg 443 mag particulier bewoond worden. De eigenaar van de voormalige bedrijfswoning is overleden en diens zoon verzocht de gemeente om toestemming voor het particulier laten bewonen van het pand. Het college van burgemeester en wethouders wil met dit verzoek instemmen, zo liet wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 1 september weten.
Mesman somde de redenen voor de toestemming op: ‘Een zinvol gebruik overeenkomstig de bestemming is in redelijkheid niet meer mogelijk: het bedrijf is er namelijk al vijftien jaar niet meer. Het gebruik leidt niet tot een onomkeerbare wijziging van de bestemming. Het gebruik betrof oorspronkelijk een (bedrijfs)woning en het wordt een (burger)woning. Verder zijn er geen dringende redenen die zich tegen het gevraagde gebruik verzetten. Een rijksmonument blijft slechts in goede conditie behouden indien er een zinvol gebruik van gemaakt kan worden.’