Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 oktober 2009

Gemeente klaar voor Mexicaanse griep

LISSE – ‘Het “worst case scenario” is dat 50% van de ambtenaren ziek is door de Mexicaanse griep.’ De gemeente wil ten koste van alles voorkomen dat zoiets verschrikkelijks realiteit zou worden en heeft hierom een continuïteitsplan grieppandemie opgesteld.

Burgemeester Corrie Langelaar liet dinsdag 22 september weten: ‘De continuïteit van de dienstverlening aan haar inwoners, ondernemers en bezoekers en het optreden in crisissituaties, is van vitaal belang voor de samenleving in de gemeente Lisse. Het wegvallen van diensten op het gebied van openbare orde en veiligheid, volksgezondheid, maatschappelijke dienstverlening, vergunningverlening en het openbaar bestuur leidt direct tot ongemak en in kritische processen binnen enkele dagen tot verstoring en ontwrichting. Veiligheid, zorg, gezondheid, economisch en maatschappelijk verkeer in de gemeente komen onder druk te staan.’ Mogelijk wordt de hondenpoep dan ook niet meer opgeruimd.
Om alle problemen voor te zijn, stelt het managementteam een continuïteitsplan grieppandemie op. Regelmatig zal een oefening gehouden worden om te leren omgaan met een dergelijk rampscenario.