Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2009

Openbaar vervoer goed bereikbaar voor zorgbehoevenden

STREEK – Met veel tromgeroffel bracht de provinciale SP het bericht de wereld in dat ‘zorginstellingen zoals ziekenhuizen en verzorgingshuizen niet altijd goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.’ Deze politieke partij had hier een onderzoek naar laten uitvoeren.

‘De SP deed het afgelopen jaar in Zuid-Holland onderzoek naar de bereikbaarheid van alle zorginstellingen en onderwijsinstellingen met het openbaar vervoer. Hieruit bleek dat bushaltes vaak veel te ver weg liggen’, aldus SP-statenlid Erik Maassen. ‘De regels verschillen per gebied, maar het maximum is een kilometer lopen. Dat is natuurlijk veel te ver voor veel mensen,’ informeert hij.

Uit navraag blijkt dat het in de Duin- en Bollenstreek zo’n vaart niet loopt, moet Maassen erkennen. ‘We hebben nu vooral gekeken naar zorgvoorzieningen waarbij de openbaar vervoervoorzieningen heel erg ver over de norm heen zijn gegaan. Deze situatie zijn we in de Duin- en Bollenstreek niet tegengekomen.’ Het statenlid liet verder weten: ‘Wat dat betreft voldoet de Bollenstreek wel aan de eisen die er zijn, maar die eisen mogen best strenger. In de regio Rotterdam is het zo dat een ziekenhuis of verzorgingshuis niet verder dan 200 meter van een openbaar vervoer-halte mag liggen. Als dat het geval is, moet er een halte net voor de deur worden geplaatst. Deze maatregel willen we in heel Zuid-Holland invoeren.’
De precieze gegevens van het SP-onderzoek wil Maassen nog niet vrijgeven: ‘Dat gebeurt binnenkort, ik kan niet zeggen op welke termijn.’ Overigens kampt Hillegom met een ander openbaar vervoer probleem: de inwoners daar hebben geen rechtstreekse busverbinding meer naar het Spaarneziekenhuis in Hoofddorp.