Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2009

Werelderfgoedlijst staat projectontwikkeling niet in de weg

LISSE – ‘Het op de Werelderfgoedlijst zetten van de Bollenstreek, heeft geen consequenties voor plannen voor de ruimtelijke ontwikkeling van deze regio.’ Deze mededeling deed wethouder Adri de Roon (D66) maandag 5 oktober tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken.
De Roon: ‘De gelegenheid is er op dit moment om gebieden aan te melden voor de Werelderfgoedlijst. Wanneer je als streek op deze lijst staat, zijn er geen beperkingen voor de omgeving, wat betreft bouw en infrastructuur. De enige consequentie kan zijn, als je er een rommeltje van maakt, dat je als gebied weer van de lijst wordt gehaald.’