Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2009

Vrijwilligers Zonnebloem in het zonnetje gezet

Let the sun shine

NOORDWIJK – Voor het televisieprogramma “Let the sun shine” werden twee vrijwilligers van De Zonnebloem verrast met een complete aanpassing van hun tuin. Deze actie is opgezet vanwege het 60-jarig bestaan van De Zonnebloem en deze stichting wilde ook wat terugdoen voor enkele van haar vele vrijwilligers.

Door Joep Derksen

“Let the sun shine” wordt gemaakt door hetzelfde team als “de Tuinruimers”, maar in dit geval zonder de bekende Rob. Dit keer is het Romeo Sommers, trendwatcher bij Tuinruimers, die de presentatiehonneurs waarneemt. Producer Marieke van der Hulst informeert over het doel van het programma: “Let the sun shine is woensdag 14 oktober om 21:20 uur te zien bij de KRO. Deze uitzending staat in het teken van de jubilerende Zonnebloem en dient ook om leden te werven. Vrijwilligers en gasten van de Zonnebloem zetten we in het zonnetje.”

Ze vervolgt: “De mensen die hier in de campinglocatie Le Parage wonen zijn vrijwilligers. Haar man is al langere tijd ziek, maar zij blijft zich voor de Zonnebloem inzetten. Dit jaar alleen kon ze voor het eerst niet mee op de Zonnebloemboot. Wij geven de tuin een grote make-over, want door zijn ziekte kan de echtgenoot de tuin niet onderhouden.

Waterornament

Sommers vult aan: “Er komt een nieuwe schutting van kunststof, die lijkt op hout. Daar heb je geen onderhoud meer aan en zo’n schutting hoef je ook niet meer te schilderen. Ook komen er borders, een waterornament, vaste planten en een nieuwe grote tuinset. Om de lead te hebben in dit programma is geweldig: je mag stiekem de Sint spelen en ziet dat de mensen heel blij zijn met het resultaat.”
Van der Hulst weigerde de namen van het echtpaar vrij te geven, ondanks het feit dat het televisieprogramma op woensdag 14 oktober wordt uitgezonden. “U zult het wel begrijpen: privacyoverwegingen, hè?”, laat ze weten. De tuinproducten worden gratis ter beschikking gesteld door een tuincentrum uit Voorschoten, maar daar kunnen we, in verband met de privacy uiteraard, helaas de naam niet van noemen.