Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2009

Zwemverenigingen krijgen gewenste accommodatie

LISSE – Drie zwemverenigingen beklaagden zich over de gang van zaken rond het nieuw te bouwen zwembad. Inspreker Paul Scheps hield een hartstochtelijk betoog tegen de gemeente om af te stappen van een ‘slikken of stikken’ beleid en vanaf het begin van een bouwproject daadwerkelijk te luisteren naar de wensen van de verenigingen. Het college stelde tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 8 oktober dat de gemeente wel degelijk correct gehandeld had.

Scheps liet weten te spreken namens de drie verenigingen ZCL, de Guppen en de Watervrienden Lisse. ‘We hebben bijna 700 leden, elk een eigen clubgebouw rondom het zwembad en hoesten jaarlijks circa 80.000 euro op aan door de gemeente bepaalde badhuur.’ De drie verenigingen hebben te maken met het verdwijnen van het huidige zwembad aan de Sportlaan en de komst van een nieuw zwembad dichtbij de huidige locatie.

De inspreker: ‘In maart 2008 deden de Watervrienden een voorstel om inpandige verenigingsruimten voor de drie verenigingen te realiseren. Struikelpunt bij het tegenvoorstel van de gemeente was de veel te hoge huursom die men hiervoor wenste te vragen. Daarna werd het een jaar stil rondom de zwembadontwikkelingen. Juli dit jaar ontstaat een “slikken of stikken” discussie over een inpandige verenigingsruimte die gezamenlijk gebruikt moet worden.’ Er moest voor september een akkoord gegeven worden. De verenigingen geven op 24 augustus aan dat ze niet akkoord gaan met dit voorstel vanwege het lage aantal m2 waaruit de verenigingsruimte zou bestaan. Ook een inderhaast toegezonden alternatief voorstel van de gemeente waarin twee kleine ruimten gerealiseerd zouden worden was ‘onacceptabel’. Nadat Scheps had aangegeven in te willen spreken bij deze commissievergadering, ontvingen de drie verenigingen een aangepast plan waarin hun eisen ten aanzien van het aantal m2 en functionaliteit opeens bijna volledig waren opgenomen.
Wethouder Bas Brekelmans (VVD) reageerde: ‘Er is op het laatste moment een heel duur, miljoenen euro kostend, wedstrijdbad bijgekomen. Het lange traject heeft ook voordelen gehad. We hebben gezocht voor een betaalbare oplossing om u inpandig te behuizen. Vroeger was kostendekkendheid het uitgangspunt, maar het verwarmen van miljoenen liters water kunnen jullie niet betalen. U zult voor veel minder geld al die accommodaties krijgen, maar hoeveel dat is, weet ik nog niet.’