Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2009

“Deze doorgang moet open blijven!”

VOORHOUT – Het hekje bij de Agneshove blijft de gemoederen bezig houden. Bewoonster Mieke Theil-Terpstra reageert furieus op de reactie van Huub Paardekooper, die vond dat het hekje binnen afzienbare termijn weer teruggeplaatst dient te worden. Hij reageerde daarmee in zijn functie als woordvoerder van de bewonersvereniging Boerhaavestraat. Theil-Terpstra: “Ik denk niet dat hij weet hoe het is om met een loopbeperking te moeten leven.”

Ze laat weten: “Ik ben gehandicapt en slecht ter been, evenals meerdere bewoners van Agneshove en Kerkweg, waaraan de nieuwe gebouwen liggen. De Agneshove is een wooncomplex voor 55 plussers. Ik kan geen grote afstanden lopen en ben afhankelijk van mijn rollator, mijn stok of scootmobiel, net naar gelang mijn conditie van die dag. Nadat ik in de Agneshove kwam wonen kon ik vaak niet weg omdat de straat nog niet klaar was. Toen dit wel het geval was, werd er opeens een hekje neergezet op de enige, enigszins normaal te belopen uitgang naar de Herenstraat en Boerhaavestraat.”

Theil-Terpstra vervolgt: “Hierdoor konden anderen en ik niet meer op normale wijze naar de winkels in de Herenstraat. Mijn man zag dat, realiseerde zich dat door het hekje de bewoners ernstig werden belemmerd en beperkt in hun vrijheid, en heeft het hekje voor het welzijn van mij en de andere bewoners weggehaald. Nu lees ik een week later dat Huub Paardekooper uit de Boerhaavestraat dat hekje met spoed terug geplaatst wil hebben. Ik denk niet dat Huub Paardekooper weet hoe het is om met een loopbeperking te moeten leven. Het voetpad waar het hekje was geplaatst is voor mij en anderen de kortste weg naar de Herenstraat, om boodschappen te doen bij de nieuwe Plus. Deze doorgang moet daarom gewoon open blijven. Overigens, in de Boerhaavestraat is een groot parkeerprobleem. Daarom parkeren nu bewoners van de Boerhaavestraat hun auto op het binnenparkeerterrein van de Agneshove en lopen via het gewraakte voetpad waar het hekje stond naar huis.”
Ze besluit: “Bijkomend is nog, dat op dat voetpad de brandtrap van het appartementengebouw uitkomt. Je moet er toch niet aan denken dat ingeval van een calamiteit vluchtende bewoners niet hun weg kunnen vinden naar een veilige Boerhaavestraat omdat er een hekje in de weg staat? Het kan toch niet zo zijn dat één man de vrijheid van meer dan honderd mensen kan inperken?!”