Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2009

Bier, zweet en vragen tijdens Sportquiz

HILLEGOM – Maar liefst tachtig sportfanatiekelingen streden zondag 13 december bij Murphy’s Law tijdens de allereerste editie van de Sportquiz om een jaar lang door het leven te gaan als “sportkenner van Hillegom”. In groepjes van vier moesten de deelnemers de meest uiteenlopende vragen beantwoorden. Al gauw was duidelijk dat vier mensen veel meer weten dan één.

Door Joep Derksen

Tijdens de sportquiz moesten honderd vragen beantwoord worden in tien rondes. In het café zaten slechts drie vrouwelijk deelnemers en Jeannette van der Ploeg was een van hen. Ze had het goed naar haar zin, zo liet ze na de eerste ronde weten: “Dit is een leuke quiz en niet te moeilijk.” Getuige het steeds luider wordende gepuf van de verschillende deelnemers en de almaar groter wordende hoeveelheden bier die genuttigd werden, werd de moeilijkheidsgraad echter allengs flink hoger.

Want wie kent nu de antwoorden op vragen als: “Schrijf de naam van de spits van AZ foutloos op” (Mounir El Hamdaoui) en “Wie wonnen voor Nederland de enige twee gouden medailles tijdens de zomerspelen van 1988 in Seoel?” (zie Wikipedia). De organisatoren Paul de Vlieger en Eli Berkelmans hadden ook vragen bedacht als: “In welk jaar werd Ajax ongeslagen kampioen?” Een deelnemer die duidelijk geen Ajaxfan was lachmopperde: “Dat antwoord wil ik helemaal niet weten.”
De uiteindelijke winnaars, die vier kaartjes voor de wedstrijd Ajax – Roda JC, inclusief 40 euro aan consumpties en een parkeerkaart in de Arena, mee naar huis konden nemen, waren: Hans van der Aar, Adrie van Kampen, Rob Koning en Ad de Vlieger, die zich verenigd hadden in het team “Sporten is weten”. Zij behaalden een totaal van 89 punten op een maximum van 120 punten. De gedeelde tweede plaats was voor de teams “De Kale Koppen” en “Een Bos Hout”: beiden hadden 78 punten. In 2010, circa twee weken voor de kerst, heeft de tweede editie van de Sportquiz plaats.