Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 december 2009

Geen extra geld voor nieuwe kunstwerken

LISSE – De gemeenteraad stemt vooralsnog niet in met extra uitgaven om kunstwerken te realiseren in de wijk Ter Beek en aan het Raadhuisplein. Voor het geplande kunstwerk aan de Kanaalstraat is al wel voldoende pecunia gereserveerd. Dit bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 19 november.

De kosten voor een gemiddeld kunstwerk bedragen 80.000 euro, zo informeerde wethouder Adri de Roon (D66) de gemeenteraadsleden. ‘We hebben thans 97.000 euro beschikbaar, waarmee het kunstwerk in de Kanaalstraat gerealiseerd kan worden. Voor de kunstwerken Ter Beek en Raadhuisplein ontbreekt nog een bedrag van 143.000 euro. We vragen u dit tekort tijdelijk te dekken uit de algemene reserve. Wij voorzien nog een meevaller (de precarioheffing die nog een jaar extra door de inwoners betaald wordt) en de inkomsten hieruit willen we in de algemene reserve terugstorten.’

De wethouder kreeg de handen niet op elkaar: gemeenteraadslid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie): ‘We hebben nog een hele slag te maken en hebben al het geld nodig de komende drie jaren. Om nu al die 143.000 euro te fourneren, lijkt me te vroeg. Het kunstwerk voor de Kanaalstraat willen we niet tegen houden, maar de andere twee kunstwerken wil ik wel tegen het licht houden.’
Gemeenteraadslid Marianne Bergman (CDA): ‘We gaan niet akkoord met het voorstel; we willen een andere dekking.’ Deze mening werd gedeeld door de overige partijen. Het voorstel werd daarom aangehouden. De Roon was teleurgesteld: ‘Dan zal het aan een volgend college zijn om het kunstwerk Ter Beek en mogelijk Raadhuisplein te realiseren.’ Brekelmans probeerde hem op te fleuren: ‘We kunnen alternatieve manieren van dekking proberen te vinden.’ Burgemeester Corrie Langelaar vulde aan: ‘In theorie kan er volgende maand een nieuw dekkingsvoorstel aan de raad worden voorgelegd.’ De discussie over de kunstwerken wordt ongetwijfeld vervolgd.