Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 december 2009

Energie besparen is niet gemakkelijk

LISSE – Het vorig jaar door de regio Holland Rijnland en Rijnstreek ingevoerde klimaatprogramma is nog niet het succes waarop de politici gerekend hadden. Na een jaar zijn nog maar weinig concrete resultaten merkbaar, zo liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 17 november weten.

Verzachtende omstandigheden waren er wel, aldus Brekelmans: ‘Dit programma van de milieudienst Holland Rijnland duurt vier jaar en het is na een jaar nog een vroege evaluatie, maar de resultaten zijn vrij bescheiden. Bij de SKOL is bijvoorbeeld een CV ketel vervangen door een HR ketel.’

De te behalen resultaten liggen echter op een veel hoger niveau en er zal veel (milieuvriendelijke) energie gestoken moeten worden in het realiseren van de ambities. Er moet een energiebesparing van 4% per jaar gerealiseerd worden, door onder meer het zo energiezuinig mogelijk maken van gemeentelijke gebouwen en het inkopen van groene energie. Het behalen van die 4% is echter een hoge ambitie ‘waar de haalbaarheid nu niet duidelijk zichtbaar van is’, aldus de ‘Evaluatie Klimaatprogramma 2009 Gemeente Lisse’.
Brekelmans: ‘We moeten de doelstellingen meer SMART maken, dat wil zeggen: we zouden moeten kunnen herleiden wat we met nieuwe maatregelen aan CO2 besparen.’

1 Comments:

At 6:47 p.m., Blogger Alexander said...

Hallo Joep,las met genoegen je artikel.Weet je er branden in Nederland 70 miljoen TL buizen met een conventionele techniek.Hierop is 50% energie te besparen , zelfs zonder te investeren. Kijk maar eens ( als je wilt op www.Go-4-Green.nl)

 

Een reactie posten

<< Home