Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2009

‘Geen onnodige belastingverhogingen’

LISSE – ‘De landelijke overheid legt de verantwoordelijkheid van het scheiden van grondwater en rioolwater bij de gemeenten neer. Het gevolg hiervan is dat de belastingbetalende inwoners er weer voor moeten opdraaien. Per huishouden loopt de lastenverzwaring in zes jaar tijd met meer dan 50% op: van 130 euro naar 198 euro in 2015.’ Gemeenteraadslid Marianne Entrop bekritiseerde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 17 december het gemak waarmee de gemeente deze lastenverzwaringen oplegt.
Ze stelde onder meer: ‘De rioolheffing is maar een van de vele heffingen en belastingen die onze inwoners moeten betalen. Al die verhogingen, die soms ogenschijnlijk maar kleine bedragen betreffen, zijn bij elkaar voor een normaal gezin toch een hele hoop geld. Geld dat ze niet ergens anders aan kunnen uitgeven. In de toekomst moeten we nog terughoudender zijn met onnodige nieuwe belastingverhogingen.’